Σταθμός Κλάδη ΑΕ

Σταθμός Κλάδη ΑΕ - Ασφαλής Οδήγηση

Οδηγήστε με σύνεση και ασφάλεια

Η ασφάλεια, τόσο του οδηγού όσο και των επιβατών, παίζει τον πρώτο ρόλο στην οδήγηση. Ακολουθείστε τις παρακάτω απλές συμβουλές και οδηγήστε σωστά και προσεκτικά.

PΝα φοράτε πάντοτε ζώνη ασφαλείας. Η χρήση της ζώνης ασφαλείας είναι ο ευκολότερος τρόπος για την αποφυγή τραυματισμού σε περίπτωση σύγκρουσης. Μην αμελείτε να τη φορέσετε ακόμα και για πολύ μικρές αποστάσεις.

  

PΝα μην οδηγείτε υπό την επήρεια αλκοόλ. Επηρεάζεται σημαντικά η δυνατότητα αντίληψης της θέσης των άλλων οχημάτων, της διαχωριστικής γραμμής των δύο ρευμάτων, των λωρίδων και των σημάτων κυκλοφορίας. Επίσης μειώνεται η δυνατότητα προσήλωσης στην οδήγηση, τα αντανακλαστικά και αυξάνεται η αίσθηση υπνηλίας.

  

PΜην οδηγείτε όταν είστε κουρασμένοι. Να σταματάτε τουλάχιστον κάθε λίγες ώρες ή κάθε 160 χιλιόμετρα για να αναπαύεστε.

   

PΜην μιλάτε στο κινητό όταν οδηγείτε. Χρησιμοποιώντας το κινητό μας κατά την ώρα της οδήγησης τετραπλασιάζεται ο κίνδυνος να εμπλακούμε σε ατύχημα. Ο κίνδυνος είναι ο ίδιος ακόμη και για τα hands free ή την ανοικτή ακρόαση (car kit).

  

PΌταν οδηγείτε μέσα στην πόλη, υπάρχουν διπλάσιες παρουσίες στο δρόμο τις οποίες πρέπει να προσέχετε. Θα πρέπει να προσέχετε πάρα πολύ στο τι συμβαίνει εμπρός, στο πλάι και πίσω από το όχημά σας.

  

PΕκτός από το να χρησιμοποιείτε τους καθρέπτες, να προσέχετε και γυρίζοντας το κεφάλι σας. Να προσέχετε τις τυφλές γωνίες, έστω κι αν έχετε ελέγξει όλους τους καθρέπτες.

  

PΠάντα να προειδοποιείτε τους άλλους εγκαίρως όταν πρόκειται να στρίβετε ή να αλλάξετε λωρίδα. Αν αλλάξετε λωρίδα απότομα ίσως κάνετε τους άλλους να σας αντιμετωπίσουν με θυμό ή επιθετικότητα.

  

Βρείτε μας στo Κέντρο του Ηρακλείου

parking2